1. Boka en tid via bokningssystem, telefon eller e-mail.
2. Lämna in era äpplen.
3. Hämta den färdiga musten på avtalad tid. 

Att få sina äpplen mustade: 

För att få must på sina äpplen behövs minimum 60 kg, vilket motsvarar ca. två ikea-kassar eller sex stycken ICA-papperskassar. Om du har mindre än 60 kg så hör av er ändå så löser vi något! Eller varför inte gå ihop med vänner eller grannar?

Äpplena ska vara mogna men inte mjöliga - de ska vara söta och syrliga. Ett bra sätt att avgöra om äpplet är moget eller på väg att mogna är att dela det och se om kärnorna är mörka. Är de fortfarande ljusa så vänta en tid. Fallfrukt och äpplen som har skorv går bra att musta. Skalet försvinner i mustningsprocessen.

Du kan inte musta äpplen som blivit mörkbruna, mögliga eller börjat ruttna. Du kan heller inte musta fallfrukt från djurhagar då dessa kan innehålla kolibakterier. Om du har sommaräpplen, tex Transparente Blanche är dessa vanligtvis olämpliga att musta. Mjuka äpplen sätter igen pressen, har dålig vätskenivå och lämpar sig inte.

60kg äpplen resulterar i 30-45 L must beroende på äppelsort.

Bokningar för mustning av frukt sker via bokningssystemet (Boka nu), telefon eller e-mail.
Säsongen för musteriet är mellan augusti till mitten av november.
Varmt välkomna!  

Priser:

Rå-must                                                                                       

Det enklaste sättet att få sina äpplen mustade där kunden tillhandahåller egna förpackningar för musten alternativt köper av oss (40kr/plastdunk a la 5L). Krav på minimum 5L behållare/dunkar. 
Frys direkt för lång hållbarhet. 
Hållbarhet i kyl, öppnad förpackning, ca 1 vecka. Hållbarhet i frys, för evigt?

20kr/L

Bag in box 3L 

Genom det här alternativet får du dina äpplen mustade, pastöriserade och sedan tappade på en 3 L bag in box (mängd fylld kan variera något, fylls utifrån bästa förmåga). Den färdiga musten hämtas nästkommande dagar på avtalad tid. Avlämning kan även ordnas för boende i Halmstad med omnejd. Hållbarhet i sval rumstemperatur är minst 6 månader oöppnad. Hållbarhet öppnad förpackning, ca. 1 månad i kyl, oftast mycket längre.

105kr/st